Moj domaći majonez

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
15/04/2021
"Važno je da znate šta konzumirate, zato zaboravite na gotove majoneze i probajte naš recept za domaći majonez!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 žumanca
  • ulje - oko 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • šećer - 1/3 kašičice, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite žumanca u vatrostalnu posudu na paru na ringlu na najnižu temperaturu. Počnite da mutite žumanca oko 20 minuta. Na početku mućenja dodajte malo soli.

Nakon što su žumanca prošla ovu termičku obradu, sklonite posudu i nastavite da mutite dok se potpuno ne ohlade.

Sipajte kapljice ulja prvo uz neprestano mućenje, a posle nastavite da ga sipate u tankom mlazu dok dodajete sok od limuna ili malo limuntusa i šećera.

Po želji nakon što se napravio majonez možete da dodate jednu kašiku senfa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar