Sočne šnicle od vrata sa topljenim sirom

16/04/2021
"Za svaku šniclu od vrata pitanje je principa da bude sočna i pitanje časti da bude poslužena sa topljenim sirom i pečurkama"
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, od vrata
  • topljeni sir - 8 kriški, dimljeni
  • kisela pavlaka - 250 g
  • crni biber
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - nekoliko komada
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Istucite šnicle, začinite ih solju i biberom. Sipajte ulje na dno vatrostalne i poređajte šnicle.

Na svaku stavite iseckane pečurke i luk. Topljeni sir raspoređujte po svakoj šnicli i na kraju sve zalijte kiselom pavlakom.

Stavite poklopac i šnicle stavite u rernu. Uključite na 160 stepeni i pecite otprilike 30 minuta.

Zatim pojačajte na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Poslužite sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar