Način pripreme
U posudi pomešajte kiselo mleko sa sodom, promešajte i ostavite da nadođe.
Dodajte umućena jaja i mešajte, izmrvite sir i dodajte ga u smesu, ponovo promešajte.
Posebno rastopite maslac, namažite pleh delom maslaca. Uključite rernu na 180 stepeni.
Otvorite paket kora, uzmite jednu po jednu u i lagano je gužvajte (naborajte). Rasporedite 5 kora od njih jednu do druge, pospite delom maslaca i delom nadeva.
Poređajte drugi red kora na isti način i ponovo maslac i nadev - tako dok ne potrošite kore. Odozgo pospite poslednji deo maslaca i nadeva.
Stavite pleh u rernu, prvo na donji grejač 30-ak minuta, a posle na gornji i donji oko 15 minuta.
Gotovu pitu okrenite zajedno sa plehom, pažljivo preko 4 posudice (okrenute naopako) i ostavite tako oko 15 minuta.
Servirajte toplu!