Ekleri sa mlečnim kremom

Ekleri sa mlečnim kremom
22/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije20
"Ekleri magičnog ukusa, pripremićete ih više nego jedanput - garantovano"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pola litre vode da provri i dodajte maslac i prstohvat soli. Nakon što se maslac ugreje, sipajte brašno odjednom i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Skinite sa vatre i dodajte posebno umućena jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje.

Od testa napravite eklere duguljastog oblika u suvom plehu na rastojanju oko 2 cm jedan od drugog. Pecite eklere dok ne budu gotovi u umerenoj rerni i ostavite ih da se ohlade u rerni sa otvorenim vratima.

Za krem pomešajte brašno i mleko, mešajte i kuvajte dok se ne zgusne na tihoj vatri. Nakon toga dodajte redom žumanca, šećer, vanilu i belanca umućena na sneg. Pomešajte sa belanciam pažljivo odozdo na gore.

Hladne eklere isecite oštrim nožem sa jedne strane i napunite ih kremom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: