Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa pečurkama i paradajz sosom

Testenina sa pečurkama i paradajz sosom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Testenina sa pečurkama i paradajz sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jednostavan i elegantan predlog za večeru koji čak ni vegetarijanci neće odbiti!"

Potrebni sastojci

  • testenina - 350 g, po izboru
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 30 g
  • ulje - 2 kaškke
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber
  • za paradajz sos
  • paradajz - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • bosiljak
  • šećer
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo paradajz sos. Zagrevamo maslinovo ulje i dinstamo luk dok ne omekša. Dodajemo narendan paradajz, začinjavamo solju, biberom, 1-2 prstohvata šećera i sa malo bosiljka i kuvamo na tihoj vatri dok se ne zgusne (obično oko 30 minuta).

Zagrevamo ulje i zapržimo dok ne postane zlatast sitno isečen luk. Dodajemo i pečurke, isečene na parčiće i zapržimo još 3-4 minuta. Sipamo gotov sos od paradajza i ostavljamo da vri.

Skuvamo pastu u posoljenoj vodi dok ne omekša. Ocedimo tečnost od kuvanja, sipamo je u duboki tanjir za serviranje.

Neposredno pre serviranja prelivamo maslacem i gotovim sosom. Možete da garnirate i sa 1-2 grančice bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: