Domaći integralni hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Domaći integralni hleb
30/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
"Pobrinite se za zdrav meni za svoju porodicu uz našu pomoć i ovaj ukusan domaći integralni hleb"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte integralno i ražano brašno sa 2-3 šolje belog. Vodu pomešajte sa uljem, solju, šećerom, kvascem i praškom za pecivo, dok ne naraste.

Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu sa kvascem. Zamesite postepeno meko testo, a ako je potrebno dodajte još brašna.

Podelite testo na 4 dela i stavite ih da narastu pola sata, dok ne udvostruče svoj obim. Rasporedite u izdužene namazane kalupe ili napravite ovalni hleb u okrugloj posudi za pečenje, ne mnogo velikoj. Pospite hleb ovsenim pahuljicama.

Svaki hleb se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije prijatnu preplanulost. Ako je potrebno proveravajte čačkalicom da li je domaći integralni hleb gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: