Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Domaći integralni hleb

Domaći integralni hleb

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Domaći integralni hleb2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Pobrinite se za zdrav meni za svoju porodicu uz našu pomoć i ovaj ukusan domaći integralni hleb"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 kg
  • ražano brašno - 1 i 1/2 šolja
  • brašno - 4 - 5 šolja, belo
  • kvasac - 2 pakovanja, suvi
  • prašak za pecivo - 2 kesice
  • med - 1 šolja
  • so - 1 kašika
  • ulje - 1/4 šolje
  • voda - 5 šolja, topla
  • ovsene pahuljice - za posipanje, može i susam ili drugo
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte integralno i ražano brašno sa 2-3 šolje belog. Vodu pomešajte sa uljem, solju, šećerom, kvascem i praškom za pecivo, dok ne naraste.

Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu sa kvascem. Zamesite postepeno meko testo, a ako je potrebno dodajte još brašna.

Podelite testo na 4 dela i stavite ih da narastu pola sata, dok ne udvostruče svoj obim. Rasporedite u izdužene namazane kalupe ili napravite ovalni hleb u okrugloj posudi za pečenje, ne mnogo velikoj. Pospite hleb ovsenim pahuljicama.

Svaki hleb se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije prijatnu preplanulost. Ako je potrebno proveravajte čačkalicom da li je domaći integralni hleb gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: