Turska čokoladna torta Pasta Tarifi

Turska čokoladna torta Pasta Tarifi
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
1 / 4
01/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
"Turska kuhinja je bogata savršenim ukusima, probajte ovu čokoladnu tortu i sami ćete se uveriti u to"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutimo jaja sa šećerom i uz neprestano mešanje dodajemo ulje, mleko i kakao.

Na kraju dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešamo.

Sipamo smesu u namazan kockcasti kalup ili pleh.

Pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Za krem sipamo mleko u malu šerpu, dodajemo šećer, vanilu i uz neprestano mešanje dodajemo brašno. Mešamo krem dok se ne zgusne na srednjoj temperaturi.

Sa dobijenim gustim kremom, dok je još topao prelivamo pečenu kakao koru.

Ostavljamo čokoladnu tortu na hladnom da se krem dobro stegne.

Za glazuru ugrevamo sveže mleko, dodajemo čokoladu sa maslacem i mešamo dok ne dobijemo glatku i finu glazuru.

Sa glazurom prelivamo hladnu tursku čokoladnu tortu Pasta Tarifi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: