Čokoladna torta Romantika

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
491111921
Čokoladna torta Romantika
Fotografije: Veselina Gardeva
1 / 2
28/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ako nas pitate romantika nije u cveću, nego u ukusnim čokoladnim tortama"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac od kokosa - 2 supene kašike
  • kakao - 4 supene kašike
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja za kafu
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • za fil
  • maskarpone - 300 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jagode - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • maslac od kokosa - 1 kašičica
  • za čokoladnu glazuru
  • mlečna čokolada - 2 komada
  • slatka pavlaka - 2 komada
  • za dekoraciju
  • jagode - 250 g
  • čokoladne loptice - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krou. Umutite jaja i šećer na žut krem, nakon toga dodajte ulje i ponovo mutite.

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom, dodajte u smesu i promešajte. Dodajte maslac od kokosa. Na kraju, nakon što pomešate suve sastojke, dodajte ih u smesu i sve mutite dok ne dobijete homogenu braon smesu.

U kalup za tortu, obložen papirom za pečenje, sipajte koru i stavite da se peče u umerenoj rerni - nikako u jakoj rerni, najviše 180 stepeni. Pecite oko 20-ak minuta ili proverite čačkalicom za zube - zavisi od rerne.

Izvadite koru i ostavite sa strane da odstoji.

Za to vreme napravite fil, tako što posebno dobro umutite maskarpone i pavlaku. Nakon toga sipajte pavlaku u fil - sir mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.

Isecite jagode na kockice.

U kaseroli na pari rastopite čokoladu, zajedno sa maslacem od kokosa, nakon toha dodajte u beli krem zajedno sa jagodama i sve ponovo promešajte spatulom.

Pripremite sirup tako što u kaseroli rastopite šećer i vodu..

Koru isecite na 3 jednaka dela. Prvi deo prelijte sirupom, nakon toga stavite krem. Nakon toga drugi deo - ista procedura, nemojte štedeti krem, zato što odozgo ide samo glazu

ra.

Kad stavite treću koru, namažite tortu glazurom koju ste pripremili tako što na pari rastopite čokoladu sa pavlakom.

Odozgo i sa strane ukrasite iseckanim jagodama i čokoladnim lopticama.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: