Način pripreme
Prvo pripremite krou. Umutite jaja i šećer na žut krem, nakon toga dodajte ulje i ponovo mutite.
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom, dodajte u smesu i promešajte. Dodajte maslac od kokosa. Na kraju, nakon što pomešate suve sastojke, dodajte ih u smesu i sve mutite dok ne dobijete homogenu braon smesu.
U kalup za tortu, obložen papirom za pečenje, sipajte koru i stavite da se peče u umerenoj rerni - nikako u jakoj rerni, najviše 180 stepeni. Pecite oko 20-ak minuta ili proverite čačkalicom za zube - zavisi od rerne.
Izvadite koru i ostavite sa strane da odstoji.
Za to vreme napravite fil, tako što posebno dobro umutite maskarpone i pavlaku. Nakon toga sipajte pavlaku u fil - sir mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.
Isecite jagode na kockice.
U kaseroli na pari rastopite čokoladu, zajedno sa maslacem od kokosa, nakon toha dodajte u beli krem zajedno sa jagodama i sve ponovo promešajte spatulom.
Pripremite sirup tako što u kaseroli rastopite šećer i vodu..
Koru isecite na 3 jednaka dela. Prvi deo prelijte sirupom, nakon toga stavite krem. Nakon toga drugi deo - ista procedura, nemojte štedeti krem, zato što odozgo ide samo glazu
ra.
Kad stavite treću koru, namažite tortu glazurom koju ste pripremili tako što na pari rastopite čokoladu sa pavlakom.
Odozgo i sa strane ukrasite iseckanim jagodama i čokoladnim lopticama.
Bon apeti!