Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Turska čokoladna torta Pasta Tarifi

Turska čokoladna torta Pasta Tarifi

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Turska čokoladna torta Pasta Tarifi
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Turska kuhinja je bogata savršenim ukusima, probajte ovu čokoladnu tortu i sami ćete se uveriti u to"

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • sveže mleko - 200 ml
  • kakao u prahu - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 7 g
  • brašno - 300 g
  • ZA KREM
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 7 supenih kašika
  • vanila - 1 ampula
  • brašno - 8 supenih kašika
  • za glazuru
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • čokolada - 200 g
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutimo jaja sa šećerom i uz neprestano mešanje dodajemo ulje, mleko i kakao.

Na kraju dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešamo.

Sipamo smesu u namazan kockcasti kalup ili pleh.

Pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Za krem sipamo mleko u malu šerpu, dodajemo šećer, vanilu i uz neprestano mešanje dodajemo brašno. Mešamo krem dok se ne zgusne na srednjoj temperaturi.

Sa dobijenim gustim kremom, dok je još topao prelivamo pečenu kakao koru.

Ostavljamo čokoladnu tortu na hladnom da se krem dobro stegne.

Za glazuru ugrevamo sveže mleko, dodajemo čokoladu sa maslacem i mešamo dok ne dobijemo glatku i finu glazuru.

Sa glazurom prelivamo hladnu tursku čokoladnu tortu Pasta Tarifi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: