Način pripreme
Isecite pileći file na šnicle.
Pripremite marinadu tako što u posudi pomešate belo vino, sok od limuna, začin za piletinu i prstohvat soli.
Dobro promešajte i uvaljajte u nju pileće šnicle. Ostavite da stoje tako oko 30 minuta da upiju mirise i da se začine.
Nakon toga ugrejte u tiganju ulje i maslac i u njemu propržite šnicle sa obe strane po 1-2 minuta.
Izvadite i poređajte u pleh.
Isecite luk na polumesec i dinstajte oko 3-4 minuta u preostaloj masnoći u kojoj ste pržiili šnicle.
Pospite biberom u zrnu, solju po ukusu i preostalo marinadom, u koju su bile potopljene šnicle.
Dobro promešajte i rapsoredite luk između šnicli u plehu.
Sipajte oko 300 ml mlake vode i stavite jelo u ugrejanu rernu.
Pecite na oko 220 stepeni oko 50 minuta.
Serivjrate gotove pileće šnicle sa lukom iz rerne dok su još tople.
Prijatno!