Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa lukom iz rerne

Pileće šnicle sa lukom iz rerne

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pileće šnicle sa lukom iz rerne
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pilećim šniclama ništa drugo nije potrenbno, ali ipak dodajemo i malo luka za apetit"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • luk - 4 glavice
  • maslac - 70 g
  • ulje - 100 ml
  • biber - 1 supena kašika, u zrnu
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • belo vino - 100 ml
  • začin za piletinu
  • so po ukusu
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na šnicle.

Pripremite marinadu tako što u posudi pomešate belo vino, sok od limuna, začin za piletinu i prstohvat soli.

Dobro promešajte i uvaljajte u nju pileće šnicle. Ostavite da stoje tako oko 30 minuta da upiju mirise i da se začine.

Nakon toga ugrejte u tiganju ulje i maslac i u njemu propržite šnicle sa obe strane po 1-2 minuta.

Izvadite i poređajte u pleh.

Isecite luk na polumesec i dinstajte oko 3-4 minuta u preostaloj masnoći u kojoj ste pržiili šnicle.

Pospite biberom u zrnu, solju po ukusu i preostalo marinadom, u koju su bile potopljene šnicle.

Dobro promešajte i rapsoredite luk između šnicli u plehu.

Sipajte oko 300 ml mlake vode i stavite jelo u ugrejanu rernu.

Pecite na oko 220 stepeni oko 50 minuta.

Serivjrate gotove pileće šnicle sa lukom iz rerne dok su još tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: