Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa hrskavom koricom

Pečeno pile sa hrskavom koricom

Pečeno pile sa hrskavom koricom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
1
"Svako, apsolutno svako može da spremi pečeno pile sa hrskavom koricom po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1, 4 kg
  • soja sos
  • pivo - 1 šolja
  • limun - 1 komad
  • aleva paprika
  • so
  • majčina dušica
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistite.

U posudi pomešajte soja sos, alevu papriku, majčinu dušicu i so.

Namažite obilno pile sa svih strana.

Stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje.

Sipajte pivo i stavite kocke maslaca u posudu i preko pileta.

Garnirajte i sa parčićima limuna.

Stavite pile u zagrejanu rernu.

Ispecite dok ne dobije zlatastu, hrskavu koricu, a tokom pečenja kašikom prelivajte pile sosom.

Gotovo pile servirajte sa odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: