Način pripreme
Rastvorite kvasac u 100 ml tople vode i promešajte sa šećerom. Ostavite da se aktivira 15-ak minuta.
U veliku posudu sipajte preostalu vodu, masnoću, sirće ili sok od limuna i promešajte sa kvascem.
Postepn dodajte brašno, promešajte, a na kraju zamesite meko testo na radnoj površini, dodajući po malo brašna.
Prebacite ga u namazanu posudu, pokrijte i ostavite da dobro naraste oko 1 sat.
Nakon toga podelite testo na dva jednaka dela. Jedan razvucite u namazanu posudu za pečenje, a od drugog napravite lopte, vence po periferiji ili kakav god ukras da vam padne na pamet.
Ostavite pripremljenu pogaču da odstoji deset minuta i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 160-170 stepeni dok ne bude potpuno gotovo.
Dok je još topla namažite posnu slatku pogaču smesom od pomešanog šećera, vode i ulja.