Patka punjena jabukama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Patka punjena jabukama
Fotografije: Hristinka Koleva
05/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Klasično, prefinjeno i ukusno - recept za punjenu patku sa jabukama, koju bismo sa ogromnom željom probali"

Potrebni sastojci

  • patka - 2400 g
  • seoske jabuke - 4 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je neophodno patka se očisti od malih perca, a to se najlakše radi gorionikom. Opere se i posoli se.

Jabuke se oljušte i iseku na kocke. Posole se i mešaju sa zrncima bibera.

Patka se puni jabukama i otvor se zašiva pamučnim koncem.

Cela patka se lepo natlja alevim paprikama i stavlja se u posudu za pečenje.

Na dno posude se sipa šolja vode i posuda se pokria čvrsto aluminijumskom folijom.

Patka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 90 minuta.

Krompir se oljušti i iseče na ivice i začinjava se solju i mlevenim biberom.

Folija se sklanja pažljivo i u masnoću, koja se odvojila pri pečenju ukusne punjene patke, stavlja se krompir.

Posuda se ponovo uvija folijom i pečenje se nastavlja koš 40-45 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: