Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Patka punjena pirinčem i pečurkama

Patka punjena pirinčem i pečurkama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Patka punjena pirinčem i pečurkama1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Punjena patka - ukusno iznenađenje za sve za trpezom"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1 komad, patka
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • đumbir - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte malo masnoće i izdinstajte luk, šargarepe i pečurke. Čim sastojci puste vodu, dodajte i prethodno u vodi natopljen pirinač.

Sipajte oko šolju vode i promešajte. Ostavite jelo da se krčka na vatri nekoliko minuta. Kada pirinač omekša, dodajte začine i sklonite sa ringle.

Njime napunite očišćenu i posoljenu patku. Nakon što završite zašijte patku čačkalicama i stavite je u namazanu posudu za pečenje.

Pokrijte jelo folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena, posle smanjite temperaturu na 180 stepeni, sklonite foliju i dodatno ispecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: