Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Pikantni đuveč sa piletinom

Pikantni đuveč sa piletinom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272368598179
Pikantni đuveč sa piletinom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
29/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Nekrunisani kralj kuhinje - đuveč"

Potrebni sastojci

  • batak sa karabatakom - 2 kom.
  • dimljena slanina - 50 g
  • luk - 1 veća glavica
  • beli luk - 3 čena
  • pelat sa sokom - 1 manja konzerva
  • crvena paprika - 1 kom., pečena
  • voda - 1 1/2 šolja
  • kokošija kocka - 2 kom.
  • belo vino - 1/2 šolje
  • pirinač - 1 šolja kočanski
  • zamrznuti grašak - 1 nepuna šolja
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • beli luk u prahu
  • ljuta tucana paprika
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseći a beli luk protisnuti. Pečenu papriku iseći na kockice. Slaninu iseći na štapiće.

Peršun sitno naseckati. Pelat usitniti.

Rernu zagrejati na 200°C.

Oprano i osušeno meso iseći po želji, posoliti, pobiberiti, posuti belim lukom u prahu i propržiti na zagrejanom ulju po 3 minuta sa svake strane. Kada piletina porumeni preručiti je, pokriti i ostaviti sa srtane.

Na istom tiganju kratko propržiti slaninu, dodati luk, a kada zastakli umešati beli luk, ljutu tucanu, iseckanu pečenu papriku, usitnjeni pelat sa sokom i kašičicu šećera.

Par puta promešati, dodati pirinač i grašak, naliti vinom i temeljcem i pet minuta kuvati na ringli.

Vratiti piletinu sa sokovima koje je pustila i peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta, da pirinač upije svu tečnost.

Pre posluživanja pikantni đuveč sa piletinom posuti naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: