Način pripreme
Pileće meso se očisti i opere, iseče se na porcije i dinsta u tiganju sa malo ulja, dok ne dobije zlatnu boju.
Meso se vadi iz tiganja i u istoj masti se dinsta sitno iseckan crni luk, šargarepa isečena na kockice, sitno iseckane paprike i na kraju se dodaje pirinač.
Kad pirinač postane poluprozračan dodaje se crvena paprika i paradajz, oljušten i iseckan na kockice pomešan sa jednom šoljom mlake vode.
Ostavljamo 5 minuta na vatri i dodajemo sitno iseckan kiseli kupus.
Đuvečara se namaže sa malo ulja, sipa se povrće, dodaje se krompir isečen na kockice, grašak, kukuruz, začini (nana, so i biber po ukusu), sipa se mlaka voda, koliko da pokrije sastoje i lagano se promeša. Odozgo se rasporedi isprženo pileće meso (prave se gnezda u smesi od povrća) i stavlja se nekoliko kockica maslaca.
Poklopi se i stavlja u hladnu rernu prvo na slabu temperaturu (150 stepeni) oko 20 minuta i nakog toga, kad se đuvečara ugreje povećava se na 220 stepeni.
Peče se još sat vremena nakon što se temperatura rerne poveća, nakon toga se ostavlja u vreloj rerni bar 30 minuta, ne skida se poklopac, da bi jelo odstojalo i da se dokuva na toj temperaturi.
Servira se toplo, raspoređeno u tanjire, ukrašava se ljutim paprikama.
Prijatno!