Arapska torta

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Arapska torta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Neverovatno aromatična torta koja će vam zagrejati dušu!"

Potrebni sastojci

  • urme - 500 g, bez koštica, krupno isečene
  • đumbir - 1/2 šolje, ušećeren, isečen na parčiće
  • voda - 1 šolja, kipuća
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu
  • maslac - 1/2 šolje, omekšao, neslan
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 3/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica, za hleb
  • ekstrakt - 1 kašičica, od vanile
  • jaje - 1 komada, blago umućen0
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u posudi isečene i očišćene urme i ušećeren đumbir, isečen na sitne parčiće i prelijte ga kipućom vodom. Ostavite sa strane da se prohladi 10 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i namažite kalup ili posudu za pečenje. Umutite maslac i šećer dok se ne dobije vazdušast i gladak krem. Nakon toga dodajte jaje u dodatno dobro umutite.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, đumbir u prahu, U vodi sa urmama i ušećerenim đumbirom promešajte vanilu i sodu.

U smesu sa maslacem dodajte brašno iz nekoliko puta uz neprestano mešanje, a na kraju promešajte dobro sa aromatizovanom vodom i u njoj natopljenim urmama i đumbirom.

Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i gurnite da se peče pola sata ili dok čačkalica ne izađe suva. Odozgo napravite ukras po izboru preko ohlađene torte. Odlično ide uz karamelizovane banane i umućenu pavlaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: