Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Arapska musaka sa cimetom

Arapska musaka sa cimetom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Arapska musaka sa cimetom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ne, ovo nije obična musaka, već veoma ukusna musaka kao iz 1001 noći"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • mleveno meso - 500 g, junećeg
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • paprike - 1 komad zelene + 1 komad crvene
  • paradajz pire - nekoliko kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni orašćić - 2 prstohvata
  • kumin
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte. Stavite ga u zagrejano ulje, dodajte cimet, muskatni oraščić, malo soli - 1-2 prstohvata. Kada omekša, dodajte mleveno meso, pa začinite kuminom.

Promešajte, da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno iseckane obe paprike, pa zatim i paradajz pire. Mešajte, kako bi se povrće lepo rasporedilo. Mleveno meso bi trebalo da je spremno za jelo. Na kraju dodajte kockice paradajza.

Krompir ogulite i isecite na kockice.

Napravite musaku po Vašoj želji - možete je ređati - red krompira, red mlevenog mesa ili da pomešate sve zajedno.

Ja sam pomešala sve zajedno. Isipajte smesu u nauljanu tepsiju, sipajte vodu da pokrije najviše do pola smese, pa pecite na 180 stepeni, dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: