Arapska musaka

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
02/07/2018
"Jedno remek-delo iz orijentalne kuhinje - arapska musaka sa patlidžanom "
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 236
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, sitno iseckana 2 paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre.

Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan ogulite i isecite na kolutove, pa blago propržite.

Na dno nauljane tave rasporedite patlidžan, isipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i paradajz - iseckan na kockice ili kolutove.

Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar