Način pripreme
Prvo skuvajte sirup od navedenih sastojaka. Koristite samo koru od limuna i malo soka. Kuvajte oko 10-12 minuta i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa prstohvatom soli i dodajte sok od limuna - 1 kašičicu i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Mutite kratko dok ne dobijete homogenu, mekanu smesu.
Rastopite maslac i namažite dno pleha. Stavite jednu koru, namažite je maslacem uz pomoć četke i odozgo stavite drugu koru, preko nje rasporedite smesu od jaja - 5-6 kašičica.
Stavite ću koru, namažite je samo maslacem, posle drugu nadevom - i tako dok ne potrošite sastojke. Lepo je da ne pritiskate kore, čak treba da ih ostavite malo nagužvane, da bi bilo mesta da pogača nadođe.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, toplu pitu prelijte hladnim sirupom, izvadite kore od limuna iz njega.
Pokrijte krpom i ostavite da se potpuno ohladi i da dobro upije sirup.
Neka vam je slatko!