Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Mesna vekna sa jajima

Mesna vekna sa jajima

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Mesna vekna sa jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Izgleda fenomenalno, a tek ukus... neizostavno probajte!"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • jaja - 1 kom
  • goveđa kocka - 1 kom
  • mleveni kumin
  • aleva paprika
  • origano
  • peršun - sitno nasečen
  • za punjenje
  • dimljena slanina - 150 g
  • sir gauda - 150 g
  • jaja - 3 - 4 kom.
  • biber / sveže mleveni
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Peršun sitno naseckati. Sir iseći na kriške. Slaninu iseći na tanke režnjeve.

Rernu zagrejati na 200°C. Duguljasti kalup za hleb obložiti papirom za pečenje.

U većoj činiji sjediniti mleveno meso sa svim predviđenim sastojcima. Utisnuti pripremljeno meso u dno i stranice kalupa formirajući udubljenje.

Poprečno, po dnu postaviti režnjeve slanine, preko toga sir, a odozgo uliti jaja.

Posoliti, pobiberiti i peći u dobro zagrejanoj rerni, oko 50 minuta.

Mesnu veknu, isečenu na šnite, poslužiti uz zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: