Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa crnim ribizlama

Pita sa crnim ribizlama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pita sa crnim ribizlama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Da li volite ribizle? A šta kažete da ih uključite i ovaj recept za pitu - ukus daje jednu voćnu notu ovoj poslastici"

Potrebni sastojci

  • ribizle - 700 g, francusko crno grožđe
  • suvo grožđe - 70 g
  • sitan sir - 200 g
  • brašno - 150 g
  • konjak - 2 šolje
  • keks - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • skrob - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo očišćene crne ribizle i iseckano suvo grožđe. Prosejemo odozgo šećer u prelivamo konjakom. Pokrivamo i ostavljamo da odstoji.

U međuvremenu spremamo testo za pitu od brašna, narendan keks i jedno jaje. Uzimamo 2/3 ovog testa i pokrivamo blago maslacem namazan kalup za tortu, praveći visok krug okolo.

Voćni sok promešamo sa suvim, po mogućstvu isceđenim, sitnim sirom. Dodajemo skrob, 2 mala jaja i ako je neophodno još malo šećera. Ovu smesu sipamo preko pite. Odozgo poređamo voće.

Preostalo testo uvijamo u tanke rolnice, koje poređemo kao rešetke preko voća. Tako pripremljenu voćnu pitu mažemo preostalim jajima i pečemo u umereno jakoj rerni.

Posipamo još jednom šećerom našu pitu sa crnim ribizlama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: