Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Zapečene paprike nadevene krompirom

Zapečene paprike nadevene krompirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečene paprike nadevene krompirom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li ćete ga servirati za ručak, ili kao predjelo - izbor je vaš. U svakom slučaju, veoma ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • paprike - 7 - 8 kom.
  • krompir - 300 g
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • sremski sir - 300 g
  • sjenički sir - 150 g
  • ribani parmezan - 50 g
  • domaća dimljena kobasica - 200 g
  • paradajz - 1 - 2 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • peršunov list - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Kobasicu iseći na kolutove. Krompir naribati.

Paradajz iseći na kriške.

Paprike preseći po dužini, očistiti od semene i žilica, posoliti i rasporediti po plehu obloženom papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200°C. Peršun sitno naseckati.

Na zagrejanom ulju dinstati oba luka sa krompirom, oko 10 minuta, da povrće omekša.

Posoliti, pobiberiti i posuti peršunom.

Sjediniti sireve sa pola količine parmezana i umešati u prohlađen krompir. Proveriti ukus i nadenuti paprike.

Preko sira rasporediti kolutove kobasice i kriške paradajza.

Peći oko 30 minuta.

Posuti preostalim parmezanom i poslužiti kao prilog ili samostalno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: