Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Paprike sa krompirom na toskanski način

Paprike sa krompirom na toskanski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Paprike sa krompirom na toskanski način
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Temperamentan krompir, koji na vašu trpezu stiže pravo iz Toskane"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 komad, crvena
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1 veza
  • maslinovo ulje - 125 ml
  • krompir - 450 g
  • paprike - 450 g, iseckane
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ljutu papriku sitno iseckajte, kao i beli luk i peršun. Polovinu maslinovog ulja zagrejte u tiganju i isipajte polovinu smese. Propržite oko minut i dodajte iseckan krompir.

Pržite 15-20 minuta, a ako je potrebno, sipajte malo vruće vode kako se krompir ne bi zalepio.

U međuvremenu zagrejte preostalo maslinovo ulje i ispržite drugu polovinu smese sa ljutom papikom. Dodajte iseckane paprike i pržite 15-20 minuta.

Na kraju pomešajte smesu od krompira sa paprikama, posolite i pobiberite i odmah poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: