Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa kupusom i telećim mlevenim mesom

Musaka sa kupusom i telećim mlevenim mesom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Musaka sa kupusom i telećim mlevenim mesom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
15/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusna musaka iz starih notesa - zapisujte, jer posle nećete imati odakle da nađete recept"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica od 1 kilogram
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kupus, očistimo od uvelih listova i isečemo na sitno. Dinstamo u malo ulja i vode da omekša i sipamo polovinu u posudu za pečenje namazanu maslacem.

Teleće mleveno meso pomešamo sa malo vode i dinstamo u ulju, dok ne promeni boju i ne zaprži se. Tako zaprženo mleveno meso sipamo u posudu za pečenje preko kupusa.

Odozgo rasporedimo i drugi kupus.

U odgovarajućoj posudi umutimo četiri jaja sa pola čaše kiselog mleka, biberom i solju po ukusu. Prelivamo musaku i stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: