Način pripreme
Rastvorite kvasac u toplom svežem mleku. Dodajte šećer i 1-2 kašike brašna.
Promešajte, pokrijte posudu i ostavite na toplom, da se aktivira kvasac.
Prosejte brašno. Napravite udubljenje. Umutite jaja sa kiselim mlekom i preostalim svežim mlekom. Dodajte so i ulje. Sipajte smesu u udubljenje, dodajte i narasli kvasac. Sipajte smesu u udubljenje, dodajte i narasli kvasac. Promešajte, nakon toga zamesite meko testo da se ne lepi po vašim rukama.
Ako je neophodno, možete da dodate još brašna.
Ako će se testo odmah koristiti, treba da se ostavi na toplom, da naraste i udvostruči svoj obim.
Ako ćete ga koristiti u drugom trenutku, možete da ga stavite u najlon kesu, prethodno namazanu uljem, ali znajte da će testo da naraste i stavite ga u frižider.
Možete da spremite pogačice, picu, pitu, kiflice i drugo pecivo.