Jermenski kolači za Božić

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jermenski kolači za Božić
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 2
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije90
"Savršen ukus u jednom malom zalogaju - servirajte ovo uživanje od jermenskih božićnih kolača"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ulje, voda i so se pomešaju u metalnu posudu i stavljaju se na ringlu da provru.

Brašno se pomeša sa sodom i sipa se odjednom u provrelu smesu. Meša se dok se testo ne odlepi od zidova posude.

Uzima se malo testa, koje se raspljeska i u sredinu se stavlja parčence ratluka i orah.

Tako napravljeni jermenski kolači se poređaju u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Od ove doze se dobija približno oko 90 komada sitnih kolača.

Slatke loptice se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se blago ne zarumene.

Odmah nakon pečenja kolači se posipaju obilno šećerom u prahu pomešanim sa vanilom.

Nek vam je slatko uz jermenske kolače za Božić!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: