Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Marinirana piletina i povrće

Marinirana piletina i povrće

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Marinirana piletina i povrće
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Nemate ideju šta da spremite za ručak? Evo je!"

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 3 kom.
  • za marinadu
  • senf - 2 kašike
  • ljuta tucana paprika - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limun - 1 kom.
  • još
  • krompir - 600 g
  • ljubičasti luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • čeri paradajz - 200 g
  • majčina dušica
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Za marinadu sjediniti sve predviđene sastojke.

Piletinu oprati, posušiti, iseći po želji i uvaljati u pripremljenu marinadu. Ostaviti sa strane.

Luk iseći na kriške, a beli luk protisnuti. Krompir iseći na kocke. Paradajz iseći na polovine.

Dok se meso marinira, isečeno povrće staviti u veću činiju, posoliti, pobiberiti, poprskati uljem, dobro protresti i izručiti u odgovarajući pekač.

Preko njega rasporediti piletinu i preliti preostalom marinadom. Peći oko 30 minuta.

Dodati čeri paradajz, vratiti u rernu i peći još 25 minuta da krompir omekša, vodeći računa da se paradajz ne prepeče.

Poslužiti uz mešanu zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: