Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Mladi kupus sa svinjskim mesom

Mladi kupus sa svinjskim mesom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Mladi kupus sa svinjskim mesom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Nema jela dok nije na kašiku - govorile su naše bake. Uverite se da su bile u pravu!"

Potrebni sastojci

  • mladi kupus - 1 glavica, veća
  • dimljena domaća kobasica - 300 g
  • svinjski vrat - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 koren
  • paradajz - 1 veći kom.
  • goveđa kocka - 2 kom.
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • ljuta paprika - 1 - 2 kom.
  • ljuta tucana paprika
  • biber - sveže mleveni
  • peršun - svež
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus bez korena iseći na krupne kocke. Luk iseckati sitno. Šargarepu iseći na kolutove a ljutu papriku na kolutiće. Paradajz bez ljuske naribati. Meso odvojiti od koske i iseći na kocke od 2 cm. Kobasicu iseći na kolutove.

U većoj posudi, na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli. Dodati meso i kobasicu i pržiti uz mešanje da meso promeni boju. Dodati ljutu papriku i šargarepu, jednu usitnjenu goveđu kocku i dinstati dvadesetak minuta uz dolivanje malo vode, po potrebi.

Isečeni kupus dodati u posudu sa mesom, posuti drugom usitnjenom mesnom kockom, ljutom tucanom paprikom i sveže mlevenim biberom, dodati listove lovora, promešati da kupus malo svene, naliti sa 300-400 ml vode i polupoklopljeno kuvati na srednjoj vatri oko 15 minuta.

Pred kraj kuvanja dodati naribani sveži paradajz, kuvati još 7-8 minuta, doterati ukus i posuti listovima naseckanog svežeg peršuna.

Skloniti sa vatre, sačekati par minuta i poslužiti toplo.

Napomena: Pre serviranja odstraniti listove lovora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: