Mini rolat Stefani

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Mini rolat Stefani4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Sa malo mašte i fantazije čak i sa jednim dobro poznatim i voljenim receptom kao što je rolat Stefani možete prijatno da iznenadite goste"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 800 g
  • hleb - 2 kriške, suv
  • jaja - 5 komada
  • luk - 1 mala glavica
  • čubar - 2 kašike
  • biber - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 50 g
  • za mazanje
  • jaje - 1 belance
  • kari - 1 kašičica
  • kečap - 1 kašičica
  • za garnirung
  • šargarepa - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite hleb u vodi i dobro ga iscedite. Pomešajte ga sa samlevenim mesom, narendanom lukom, jednim jajetom i začinima.

Zamesite dobro mleveno meso i ostavite u pokrivenoj posudi 30 minuta u frižideru. Nakon toga promešajte sa narendanim kačkavaljem.

Jaja skuvajte tvrdo zajedno sa šargarepom. Isečene šargarepe i kiseli krastavčići su za garnirung. Preko namazane prozračne folije rasteglite četvrtinu mlevenog mesa u ravan sloj.

Po sredini stavite jedno jaje i pažljivo uvijte rolat. Tako oformite i preostala 3 rolata. Poređajte ih u posudu za pečenje sa namazanim papirom za pečenje.

Umutite žičanom mutilicom belanca, kari i kečap. Pomoću četke namažite obilno mini rolate Stefani. Stavite ih da se peku u umereno zagrejanoj rerni dok ne budu gotovi.

U tanjiru servirajte jedan isečen mini rolat Stefani sa garnirungom od šargarepa i kiselih krastavčića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Odličan recept, koji se jako lako pravi uz sastojke koje uglavnom imate u kući.
07.07.2021 02:30