Način pripreme
Brašno i so se proseju. Koristi se blender, da se umuti i utrlja maslac dok smesa ne zaliči na mrvice. Dodaju se voda i žumanca. Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se sakupljaju i oblikuju se u loptu.
Uvijaju se u najlon u ohlade se u frižideru 1 sat. Prethodno se zagrea rerna na 200 stepeni. Sprema se kalup za pečenje slane pite prečnika 23 cm. Svo povrće se kuva u posoljenoj, kipućoj vodi oko 5 minuta i dobro se iscedi.
Testo se razvija u tanku koru, razvlači se u kalup za pečenje, poređaju se krajevi koji štrče. Odozgo se poređa povrće. Jaja, mleko, pavlaka, parmezan se umute i preliva se povrće. Kiš sa povrćem se peče 25-30 minuta.
Ne propustite da uživate u kišu sa šargarepom i brokolijem.