bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kruške punjene bri sirom

Kruške punjene bri sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Kruške punjene bri sirom
Fotografije: Albena Asenova
19/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Izazov ima i ime - punjene kruške sa sirom bri"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • so
  • biber
  • bri sir - 160 g
  • bademi - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Četiri kruške se operu. Iseku se na polovine po dužini i očiste se od semenki. U posudi se pomešaju maslinovo ulje, med, senf, sirće i sok od limuna.

U smesu se dodaju so i biber po ukusu. Sa tako napravljenim dresingom se namažu kruške.

Voće se poređa u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom, isečenim delom na dole i prelivaju se preostalim dresingom.

Peku se oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uljučenim ventilatorom.

Nakon što se ispeku pažljivo se okreću i u svaku krušku se stavljaju isečeni parčići sira bri.

Posuda se vraća nazad u rernu i voće se dopeče još pet minuta. Gotove punjene kruške se posipaju prehodno namrvljenim i ispečenim bademima.

Punjene kruške sa sirom bri su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: