Način pripreme
Priprema: stavite file teletine na sto. Ako je odsečeno meso od plećne deblje, kada stavite nadev, prosto ga izlupajte lagano i preklopite na dva dela, nemojte uvijati i učvrstite čačkalicama i imate predivno vreteno!
Pospite svaku krišku samo sa jedne strane solju, biberom, dodajte, namažite jednom punom kašičicom senfa, rasporedite po celoj površini.
Stavite red luka pre senfa, stavite krišku slanine na luk, uvijte tako da nadev ne izlazi i dobro zavežite ili učvrstite čačkalicama.
Isecite luk.
Priprema: stavite đuvečaru (za ringlu i rernu) na vatru sa malo masnoće (maslac + maslinovo ulje).
Pecite sa svih strana dok ne dobije braon boju, nakon toga dodajte pivo, dodajte začine, ruzmarin, peršun, šargarepu i parče celera. Kuvajte na tihoj vatri 3 sata sa poklopcem (da biste smanjili vreme kuvanja, možete kuvati 1 sat u ekspres loncu).
Pred kraj kuvanja telefine dodajte ako želite malo telećeg bujona sa brašnom (1 kašika) da se zgusne, so biber i malo pavlake oko 50-80 ml. Uživajte u odličnom telećem vretenu!
Ako obožavate klasične rolate, ocenićete pozitivno ovaj recept za teletinu.