Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Riba pauk sa prilogom

Riba pauk sa prilogom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Riba pauk sa prilogom
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ukusna večera za dvoje - samo još da izaberete vino"

Potrebni sastojci

  • pauk - 1 kom.
  • batat veliki - 1 kom.
  • krompir - 5 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin
  • maslac - 100 g, rastopljeni
  • sovinjon - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Riba pauk ima meko i sočno meso sa malo kosti. Potrebno je da budete posebno pažljivi tokom čišćenja.

Rastopiti maslac i pomešati sa sovinjonom u veću posudu. U istu posudu staviti i ribu i ruzmarin i ostavite je par minuta dok spremate povrće.

Batat i krompir oljuštiti i iseći na kocke. Šargarepu očisiti i iseći na četvrti. Ribu servirati u pleh i preliti je vinom i maslacem, Pa nasuti i nabrojano povrće u sastojcima.

Pauku nije potrebno dugo da se ispeče, pa je pecite na 200 stepeni nekih 30-ak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: