Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Turli đuveč sa jagnjetinom

Turli đuveč sa jagnjetinom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214632223
Turli đuveč sa jagnjetinom1 / 2
24/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
3
"Jedan od kulinarskih bisera turske kuhinje sada može da bude gost i na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g, može i ovčije meso
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • bamija - 1 šolja, očišćena, mlada
  • crvene paprike - 2 komada, na krugove
  • paprike - 2 komada, zelene
  • krompir - 3 komada, na krugove
  • tikvice - 2 komada, na kolutove
  • patlidžan - 1 komad, na kockice
  • grožđe - 2 kašike, kiselo, neuzrelo grožđe ili kiseli krastavčići
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 1 kašika
  • voda - 100 ml, topla
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjeće meso na zalogaje i dobro ga posolite i pospite biberom.

U veliku posudu na ringlu stavite šolju vode da se zagreje i stavite jagnjetinu da se dinsta. Čim voda uvri, prebacite meso u glinenu đuvečaru ili vatrostalnu posudu.

Patlidžan isečen na kocke stojo deset minuta posoljen i opere se. Sve isečeno povrće poređajte u redovima preko jagnjetine u điuvečari.

Skroz odozgo stavite paradajz na krugove i paradajz pire rastvoren u 100 ml vode.

Posolite po ukusu i dodajte biber.

Prelijte istopljenim maslacem, pokrijte poklopcem i stavite da se peče oko dva i po sata u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: