Svež kupus sa pilećim zalogajima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svež kupus sa pilećim zalogajima
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
24/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Piletina sa kupusom je klasika, ali baš je zbog toga dobila poene od nas"

Potrebni sastojci

  • kupus - jedna srednje velika glavica
  • pileće meso - 600 - 700 g, bez kostiju
  • maslac - 6 kašika, biljni
  • paprika - 1 crvena
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 srednja
  • celer - 4 - 5 strukova
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • čubar - 1 kašičica, baštenski, suv
  • lovorov list - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na zalogaje, kupus na tanke trake, šargarepa na krugove, paprika i luk na sitno, paradajz na kockice, celer zajedno sa stablima - na sitno.

U šerpi se izdinstaju šargarepe, paprika i luk u 4 kašike maslaca.

Dodaje se kupus, paradajz i začini i soli se po ukusu.

U dve kašike maslaca se zaprži aleva paprika i gasi se sa pola šolje vruće vode. Dodaje se u kupus.

Sve se ostavlja na vatri da omekša i prebacuje se u odgovarajuću posudu za pečenje. Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.

Svež kupus sa pilećim zalogajima je gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: