bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća Supa»Francuska ćureća čorba

Francuska ćureća čorba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Francuska ćureća čorba
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
26/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Veliki je izbor recepata za pečenu ćuretinu, ali ovde vam predlažemo jednu inovativnu varijantu sa ovim mesom za čorbu po francuskom receptu - polizaćete prste"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite ćureće meso.

Pomoću oštrog noža isecite na male parčiće. Posolite i ostavite sa strane.

Očistite i operite povrće. Luk i šargarepu isecite na sitno.

U šerpi zagrejte maslac i maslinovo ulje. Dodajte pripremljeno povrće i dinstajte oko 5 minuta. Mešajte često da ne zagori.

U njih dodajte ćureće meso i na sitno isečenu polovinu male glavice celera. Ponovo umutite minut-dva.

Red je da dodate i vino i vodu (u odnosu 1:2)

Neka ćureća čorba vri oko pola sata. Nakon toga začinite solju i biberom po ukusu. Čim meso dobro uvri, sipajte i pavlaku za kuvnaje. Mešajte i dajte još 5 minuta i pasirajte.

Francusku ćureću čorbu servirajte sa strukom sveže majčine dušice za aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: