Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća čorba sa karfiolom i rezancima

Ćureća čorba sa karfiolom i rezancima

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Ćureća čorba sa karfiolom i rezancima
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusna bogata supa za hladne dane"

Potrebni sastojci

  • ćureći batak - 1 kom.
  • karfiol - 1 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • grašak - 400 g
  • šargarepa - 400 g
  • kocka za supu - 1 kom.
  • biber
  • peršun - 1 k.k.
  • rezanca - 4 s.k
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći batak skuvati u vodi sa karfiolom i krompirom.

Izvaditi batak sačekati da se ohladi, pa očistiti kosti od mesa i vratiti meso u vodu sa karfiolom i krompirom i dodati beli luk.

Ručnim blenderom izblendati karfiol, krompir, beli luk i meso u vodi kojoj se kuvalo sve.

Sipati grašak i sitno iseckanu šargarepu, kao i kocku za supu i kuvati još 15 minuta. Posle dodati rezanca, i peršun i kuvati još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: