Način pripreme
Knedle sa grizom:
Skuvajte mleko sa maslacem i začinjeno solju, skinite sa ringle i dodajte griz. Neka nabubri. Ostavite ga da se malo ohladi. Dodajte 2 jajeta i muskatni oraščić i promešajte. Ostavite da se u potpunosti ohladi. Nakon toga oblikujte male knedle.
Ćureća čorba, priprema:
U ekspres loncu sa 3 litre vode kuvajte ćureće meso sa pola glavice luka i sa lovorovim listom, 25 minuta.
Druga opcija je bujon od povrća (3 litre) i skuvano ćureće meso, ostalo od prazničnog obroka.
Sitno iseckate luk i beli luk. Operete paradajz, uklonite omotač i grubo isečete na kockice (ili koristite iz konzerve).
Operete i očistite povrće, ogulite i isečete za supu na sitnije komadiće. Ogulite i takođe sitno iseckate krompir.
Zagrejete ulje i maslac u velikoj šerpi i propržite luk i beli luk na njemu, nakon čega dodajete paradajz pire i na kratko propržite.
Nakon toga dodajete paradajze i pržite 5 minuta. Nakon toga dodajete bujon od ćurećeg mesa.
Dodajete povrće (šargarepe, krompire, celer i grašak). Ćureću supu kuvate 15 minuta na slaboj vatri! Dodajete ljutu alevu papriku!
Nakon 15 minuta dodajete knedle i kuvate još 5 minuta.
Dodajete peršun.
Servirate ćureću čorbu!
Prijatno!