Ćureća čorba

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k230
Ćureća čorba
Fotografije: Ivelina
1 / 3
17/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ko razume, zaustavlja se ovde - tu je ukusna ćureća čorbica"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 600 g (but ili grudi)
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 komada, čenovi
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • paradajz - 100 g, iz konzerve
  • šargrepe - 2 komada
  • celer - 3 stablića celera
  • grašak - 250 g, zamrznut
  • krompir - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - sveže iseckan
  • knedle od griza
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica (morska)
  • griz - 100 g, od čvrste pšenice
  • jaja - 2
  • muskatni oraščić - sveže izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Knedle sa grizom:

Skuvajte mleko sa maslacem i začinjeno solju, skinite sa ringle i dodajte griz. Neka nabubri. Ostavite ga da se malo ohladi. Dodajte 2 jajeta i muskatni oraščić i promešajte. Ostavite da se u potpunosti ohladi. Nakon toga oblikujte male knedle.

Ćureća čorba, priprema:

U ekspres loncu sa 3 litre vode kuvajte ćureće meso sa pola glavice luka i sa lovorovim listom, 25 minuta.

Druga opcija je bujon od povrća (3 litre) i skuvano ćureće meso, ostalo od prazničnog obroka.

Sitno iseckate luk i beli luk. Operete paradajz, uklonite omotač i grubo isečete na kockice (ili koristite iz konzerve).

Operete i očistite povrće, ogulite i isečete za supu na sitnije komadiće. Ogulite i takođe sitno iseckate krompir.

Zagrejete ulje i maslac u velikoj šerpi i propržite luk i beli luk na njemu, nakon čega dodajete paradajz pire i na kratko propržite.

Nakon toga dodajete paradajze i pržite 5 minuta. Nakon toga dodajete bujon od ćurećeg mesa.

Dodajete povrće (šargarepe, krompire, celer i grašak). Ćureću supu kuvate 15 minuta na slaboj vatri! Dodajete ljutu alevu papriku!

Nakon 15 minuta dodajete knedle i kuvate još 5 minuta.

Dodajete peršun.

Servirate ćureću čorbu!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: