Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća supa»Francuska ćureća čorba

Francuska ćureća čorba

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Francuska ćureća čorba
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Veliki je izbor recepata za pečenu ćuretinu, ali ovde vam predlažemo jednu inovativnu varijantu sa ovim mesom za čorbu po francuskom receptu - polizaćete prste"

Potrebni sastojci

  • ćureći but - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad, star
  • celer - 1/2 glavice
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • belo vino - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - po 1 mali struk za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite ćureće meso.

Pomoću oštrog noža isecite na male parčiće. Posolite i ostavite sa strane.

Očistite i operite povrće. Luk i šargarepu isecite na sitno.

U šerpi zagrejte maslac i maslinovo ulje. Dodajte pripremljeno povrće i dinstajte oko 5 minuta. Mešajte često da ne zagori.

U njih dodajte ćureće meso i na sitno isečenu polovinu male glavice celera. Ponovo umutite minut-dva.

Red je da dodate i vino i vodu (u odnosu 1:2)

Neka ćureća čorba vri oko pola sata. Nakon toga začinite solju i biberom po ukusu. Čim meso dobro uvri, sipajte i pavlaku za kuvnaje. Mešajte i dajte još 5 minuta i pasirajte.

Francusku ćureću čorbu servirajte sa strukom sveže majčine dušice za aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: