Način pripreme
Spanać se opere veoma dobro i iseče se na krupno. Zaprži se u ulju 5 minuta, pri čemu se ne stavlja voda - spanać pušta tečnost.
Pirinač se opere veoma dobro, dok voda ne postane bistra. Dodaje se u spanać uz kontinuirano mešanje.
Meša se dok pirinač ne postane prozračan.
Dodaje se suvi luk, žalfija, aleva paprika i so.
Sipa se u posudu za pečenje, koja je sa poklopcem, a pri nedostatku poklopca stavlja se folija pri pečenju.
Preliva se sa 6 šolaj vode i peče se pod poklopcem 20 minuta na 220 stepeni, pri čemu se spanać sa pirinčem povremeno meša.
Nakon toga se sklanja poklopac i peče se 20 minuta bez poklopca uz povremeno mešanje.
Nakon toga ukusan pirinač u rerni se preliva kiselim mlekom sa jajima promešanim u njemu,
Spanać sa pirinčem i prelivom se peče 10 minuta sa gornjim grejačem na 200 stepeni.