Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći bataci sa kiselim mlekom u vinu

Ćureći bataci sa kiselim mlekom u vinu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Ćureći bataci sa kiselim mlekom u vinu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Uopšte nismo sigurni da ste jeli apetitnije ćureće batake - možda treba i vi da se uverite u to"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 4 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • ulje - 5 supenih kašika
  • soja sos - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • suva žalfija - 1 kašičica
  • suvi origano - 1 kašičica
  • suva majčina dušica - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu, osuše i pospu se solju. U posudi se pomešaju kiselo mleko, belo vino, ulje.

Soja sos, aleva paprika, biber, suva žalfija, origano i majčina dušica. Svi sastojci marinade se izmešaju, nakon čega se svaki batak premazuje marinadom. Ono što ostane opd nje se sipa po njima.

Ćurećči bataci se osatvljaju da odstoje u marinadi otprilike tri sata. Nakon toga se stavljaju u tepsiju zajedno sa marinadom, pokrivaju se folijom i stavljaju se u rernu.

Peku se u rerni na 200 stepeni otprilike dva sata, tako što se malo pre nego što bude gotovo skida folija kako bi bataci dobili prijatnu boju.

Serviraju se sa garnirungom po želji.

Ćureći bataci sa kiselim mlekom i vinom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: