Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Turske prelivene krofnice

Turske prelivene krofnice

Turske prelivene krofnice
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
40
"Teško nalazimo bolje od turskih prelivenih krofnica - probajte i videćete zašto"

Potrebni sastojci

  • mlaka voda - 2 šolje
  • brašno - 3, 5 šolje
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • za šećerni sirup
  • voda - 1.5 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • limun - 1 komad, kora
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte vodu, šećer i brašno. Mešajte žicom dok ne dobijete homogenu smesu.

Ostavite smesu na jedan sat na toplom.

Pržite krofnice u masnoći. Uz pomoć dve supene kašike uzmite i stavljajte u masnoću.

Pržite sa obe strane. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Napravite šećerni sirup, stavite vodu u kaserolu, koru od limuna i sok od limuna.

Napravite šećerni sirup, stavite u kaserolu vodu, šećer, koru od limuna i sok od limuna.

Stavite na vatru i sačekajte da provri. Skinite i ostavite da se potpuno ohladi.

Potopite krofnice u sirup na nekoliko minuta, izvadite i poređajte turske prelivene krofnice na odgovarajući tanjir.

Pospite prelivene krofnice šećerom u prahu i odmah servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: