Špagete bolonjeze sa kokosovim mlekom

LenkaLenka
Kuvar
763
859
2k
35
4
Špagete bolonjeze sa kokosovim mlekom
Fotografije: Lenka
1 / 2
19/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Najtoplije preporučujemo da odmah probate, i da podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • sremuš - 1 veza
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk u granulama - 1 kom.
  • halapenjo sos - 1 s.k.
  • slanina - 50 g
  • dimljena kobasica - 50 g
  • paradajz - 3 kom.
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • biber u zrnu - 4 kom.
  • so
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • špagete - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na maslinovom ulju prodinstati kratko mladi luk i sremuš. Paradajz oljuštiti i iseći na sitno, dodati ostatku povrća da se dinsta.

Slaninu i kobasicu iseći na komadiće i staviti sa povrćem da se proprži. Ubrzo sipati mleveno meso i sve promešati. Dinstati 10-ak minuta.

Nakon toga dodati halapenjo sos, beli luk, biber i so. Izmešamo sve pa prelijemo kokosovim mlekom. Kuvamo 10-ak minuta, a za to vreme stavimo i vodu da nam prokuva kako bi skuvali špagete.

Kad se špagete skuvaju, stavimo ih u sos i ostavimo još dva minuta da se sve zajedno kuva. Serviramo na tanjir i dekorišemo po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: