Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa kus kusom

Piletina sa kus kusom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Piletina sa kus kusom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Fantastična kombinacija piletine, slaninice i kus kusa - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • slanina - 100 g
  • sremuš - 2 veze
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 s.k.
  • mleko - 400 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • biber
  • maslac - 20 g
  • kus kus - po želji
  • voda - po želji
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file posolimo i pobiberimo. Vatrostalnu posudu premažemo maslinovim uljem i poredamo filee u varostalnu. Slaninu isečemo na manje delove i poredamo preko pilećeg filea. Vatrostalnu stavimo na 180 stepeni u rernu dok pripremamo preliv.

Sremuš očistimo i operemo i isečemo na listove, pa ga stavimo da se proprži na maslacu. Nakon 5 minuta pospemo brašnom, brzo promešamo i prelijemo mlekom.

Dok mešamo sadržaj iz šerpe, narendamo i kačkavalj pa dodamo u šerpu. Kuvamo još 2-3 minuta, posolimo i pobiberimo, pa prelijemo u vatrostalnu. Povećati temperaturu na 200 i peći oko pola sata.

Kad je piletina spremna, stavimo vodu za kus kus da provri i prelijemo kus kus sa maslacem vodom. Nakon par minuta kad nabubri serviramo na tanjir kus kus, piletinu i sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: