Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina u rerni na turski način

Jagnjetina u rerni na turski način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Jagnjetina u rerni na turski način
Fotografije: Anika Voit
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Svaki minut čekanja da se skuva jagnjetina u rerni vredi - ovaj turski recept nam je među omiljenim"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 5 kg
  • luk - 4 vezice, svež
  • nana - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • paradajz - 4 komada, srednje veličine
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu pečenu jagnjetinu isecite meso na porcije i operite ga dobro pod tekućom vodom.

Osušite ga kuhinjskim ubrusom ili krpom i posolite i natrljajte biberom sa svih strana. Namažite ga dobro uljem i ostavite sa strane.

Luk očistite i isecite na sitno. Stavite ga u posudu i stavite u njega na sitno isečen peršun i nanu (može i suvu).

Paradajz oljuštite i isecite na sitne kocke. Dodajte i njih u posudu. Začinite solju i biberom i promešajte smesu.

Uzmite posudu za pečenje koja je dovoljno velike. Stavite jagnjeće meso, a sa strane dopunite lukom i paradajzom.

Prelijte šoljom i po vode. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u rernu.

Za jagnjetinu u rerni na turski način neophodno je dva sata pečenja na 180 stepeni.

Nakon što istekne vreme možete da otkrijete posudu i da zapečete još pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: