Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana Riba»Marinirani fileti ribe tilapije

Marinirani fileti ribe tilapije

ZoriZori
Guru
7272345k206
Marinirani fileti ribe tilapije
Fotografije: Zori
1 / 5
01/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
"Vredne supstance u većini vrsta riba čine ih tako omiljenim prehrambenim proizvodom, pa probajte ove marinirane filee tilapije, ne zaboravljajući da ih konzumirate uz čašu dobrog belog vina."

Potrebni sastojci

  • tilapija - 500 g mala (možete je zameniti haringom)
  • morska so - 500 g
  • biber - 10 zrna
  • piment - 5 - 6 zrna
  • ruzmarin - nekoliko stabljika
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • crni luk - 1 mala glavica
  • vinsko sirće - 200 ml
  • ulje - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Tilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje.

Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji fileti se mogu složiti u slojeve, ali treba da sipate puno soli između svakog sloja ribe. Ponovo pospite preostalom solju preko ribe, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na 12 sati.

Po isteku ovog vremena, filei tilapije se vade, so se otrese, isperu se i osuše.

Filete ribe tilapije gusto poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem, a između njih stavite zrna bibera i pimenta, lovorov list, sveže listove ruzmarina i sitno seckani luk. Po želji možete dodati seckanu mirođiju ili peršun.

Lagano upržite ulje i nakon što se ohladi, pomešajte ga sa sirćetom. Tako pripremljenu marinadu za ribu posolite po ukusu i prelijte je preko filea tilapije.

Pokrijte posudu i ribu čuvajte u frižideru da se marinira 24-48 sati.

Marinirani fileti ribe tilapije su spremni i odgovarajuće su predjelo za svako piće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: