Način pripreme
Tilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje.
Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji fileti se mogu složiti u slojeve, ali treba da sipate puno soli između svakog sloja ribe. Ponovo pospite preostalom solju preko ribe, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na 12 sati.
Po isteku ovog vremena, filei tilapije se vade, so se otrese, isperu se i osuše.
Filete ribe tilapije gusto poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem, a između njih stavite zrna bibera i pimenta, lovorov list, sveže listove ruzmarina i sitno seckani luk. Po želji možete dodati seckanu mirođiju ili peršun.
Lagano upržite ulje i nakon što se ohladi, pomešajte ga sa sirćetom. Tako pripremljenu marinadu za ribu posolite po ukusu i prelijte je preko filea tilapije.
Pokrijte posudu i ribu čuvajte u frižideru da se marinira 24-48 sati.
Marinirani fileti ribe tilapije su spremni i odgovarajuće su predjelo za svako piće.
Prijatno!