Fileti ribe pohovani u apetitnoj smesi

25/01/2018
"Kažite zbogom masnim i teškim smesama za pohovanje ribe, baš sa ovim receptom!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano577
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 4 komada, file
  • prezle - 250 g, krupnije
  • jaja - 2 komada
  • susam - 10 g
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • kurkuma - 1 kašičica
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Preporučujem ohlađene, kvalitetne riblje filete, zamrznuti fileti popuste nakon odmrzavanja, natope se vodom i teško se pohuju. Umutite jaja u dubokom tanjiru.

U drugi tanjir stavite prezle, brašno, alevu i ljutu papriku, beli luk u prahu, susam i kurkumu. Promešajte suve sastojke. Uzmite filete, posolite ih i pospite krupnije mlevenim biberom. Svaki file potopite prvo u jaja, nakon toga u suvu smesu za pohovanje.

Stavite papir za pečenje u pleh i poređajte filete. Sipajte preko svakog malo maslinovog ulja i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni, dok ne dobju zlatnu i hrskavu koricu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar