Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pohovani fileti tilapije

Pohovani fileti tilapije

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211363k121
Pohovani fileti tilapije
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
25/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ako do sada niste probali tilapiju, velika greška - popravite je, pripremite pohovane fileete od ukusne ribe"

Potrebni sastojci

  • tilapija - 6 fileta, hladna
  • so
  • miks bibera
  • limenta - kora od pola voća
  • biljna mast za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 200 ml
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • prezle
  • taro - 1 - 2 supene kašike, suva biljka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro osušimo hladne filee tilapije. Posipamo solju, biber i rendanu koru od limuna.

Stavljamo ih u pleh, obložen streč folijom i stavljamo u frižider na oko sat vremena.

Vadimo ribu i sušimo ponovo od tečnosti koja se odvojila od soli.

U pasator-posudu stavljamo brašno, pivo, žumanca, prašak za pecivo i malo soli. Pasiramo sastojke.

Posebno umutimo belanca na sneg i dodajemo u smesu za pohovanje, pomešamo ih pažljivo sa preostalim sastojcima.

Konzistencija smese treba da bude gusta kao testo za palačinke.

Potapamo filete tilapije u smesu za pohovanje i uvaljamo u prezle.

U nju dodajemo suve začine da se dodatno začini.

U tiganju sa ugrejanom mašću pohujemo filete.

Stavljamo pohovanu ribu na ubrus, menjamo dva puta. Držimo filee ribe na toplom, blizu ringle.

Pohovane filete tilapije serviramo sa prženim krompirom i pohovanim surimi štapićima.

Začinimo sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: